Bergmark Copenhagen | Pressemeddelelse Januar 2017
2735
page-template-default,page,page-id-2735,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

Pressemeddelelse Januar 2017

  • 21. Januar 2017
    Hundredevis af børn falder ned fra pusleborde – men ny dansk opfindelse er netop lanceret.

 

Hvert år falder rigtig mange børn ned fra pusleborde og kommer til skade. Skaderne kan være omfattende, fordi små børns hoveder ikke er færdigudviklede. Det er forbundet med stor skam for forældrene, fordi man ”burde” holde en hånd på babyen hele tiden. Nu skal en ny dansk opfindelse forebygge disse ulykker.

 

Puslepladsen er normalt et sted, hvor nærhed og omsorg for barnet styrkes. Desværre bliver hundredevis af børn

udsat for ulykker under bleskift. Nogle af børnene ender med småknubs, mens andre oplever alvorlige skader som kraniebrud, blindhed og i værste fald hjerneskader.

 

Statistikkerne taler for sig selv. Alene på Odense Universitets Hospital (OUH) er der i perioden 2010-2015 registreret 169 ulykker (Se vedhæftede tabeller). De 26 af dem krævede akut lægebehandling eller indlæggelse.

Selvom pusletiden giver plads til samvær og nærhed, er de færreste puslepladser sikret mod ulykker. Det har iværksætteren, Sue Bergmark, som også er mor til to, gjort noget ved.

– Børn kan pådrage sig alvorlige skader i forbindelse med fald fra pusleborde, idet barnets hoved vejer mest i den øverste del af kroppen og derfor oftest rammer gulvet først ved faldulykker. De mindste børns hoveder er især sårbare, og det sker, at børn får alvorlige mén, som er uoprettelige, siger hun.

 

Sue Bergmark har viet de sidste fire år af sit liv på at designe, udvikle og tilpasse HugAbaby Pusleselerne, som netop skal forebygge disse ulykker. Ligesom man sikrer sine små i højstole, autostole og barnevogne, bør der ligeledes findes en mulighed for forældre med livlige små, at sikre deres børn under bleskift. Vi kender jo alle den der ble der slår dem alle og hvor to hænder bare ikke er nok. Pusleselerne giver os forældre mulighed for at have begge hænder fri, så vi kan koncentrere os om det vi skal og ikke barnets sikkerhed. – Mit største ønske er, at HugABaby produkterne kommer til at blive en fast del af inventaret, når der købes ind til de små. Ligesom man sikrer sine små i højstole, autostole og barnevogne, bør der ligeledes findes en mulighed for forældre med livlige små, så de kan sikre deres børn under bleskift. Nogle gange er to hænder ikke nok. Pusleselerne giver forældre mulighed for at have begge hænder fri, så vi kan koncentrere os, om det vi skal, og ikke barnets sikkerhed. Hvis HugABaby pusleselerne kan forhindre bare én ulykke i at ske, så bliver jeg meget, meget glad, forklarer opfinderen og iværksætteren.
Fald forbundet med stor skam

Denne type ulykker er ofte forbundet med stor skam for forældrene, der “burde” have holdt bedre øje med barnet. Vi lærer alle, at man altid skal holde den ene hand på baby, imens man vasker, tører, smider brugte bleer i blespanden og så videre. Derfor bliver der ikke talt særlig meget om problemet – hverken i det offentlige rum eller privat mellem forældre.

 

Én af de mange forældre der har henvendt sig med deres historier omhandlende ulykker, til Sue Bergmark, i forbindelse med en debat på de sociale medier, er Maria Hansen fra Vejen. Hun har selv oplevet en farlig situation i forbindelse med bleskift.

– Min kæreste tabte engang vores datter, men vil lige tilføje at han havde lige puslet hende og sat hende op på puslepuden for så at bukke sig ned og smide tøj til vask, som er under puslebordet. Hvor hun så tipper forover og min mand når lige at stikke en fod under hende, men hun lander med hovedet/panden på vores klinkegulv, så hun får en flænge, som blev limet på skadestuen og vi efterfølgende skulle være obs på hjernerystelse. Vi har selvfølgelig været kede af situationen, men idet vores datter har fået et ar i panden pga af det, har vi skulle fortælle det til flere, som har spurgt hvor arret stammede fra, selvom det ikke er så stort. Jeg synes det er fantastisk I tager det op og ja det er netop et emne, som mange har svært ved at tale om, siger hun. 

Det kræver kun et øjebliks uopmærksomhed, før det går galt. Det ses eksempelvis i den aktuelle video, der gik viralt her :

https://youtu.be/acr1W4winMQ
Læs flere historier fra forældre, der har oplevet, at deres børn er faldet ned fra puslepladsen her: http://bergmarkcopenhagen.com/2608-2/

 

Vedhæftet: Billede af Sue Bergmark sammen med Hummels direktør Christian Stadil under optagelserne til ”Løvens Hule” samt tabeller over faldulykker fra Odense Universitets Hospital.

Se HugABaby pusleselerne i videoen her:     http://www.bergmarkcopenhagen.com

Webshop: www.hugababyshop.com

Følg Sue Bergmarks facebookside hér: https://www.facebook.com/bergmarkcopenhagen/?fref=ts

 

For yderligere kommentarer kontakt Sue Bergmark: Tlf.: 91111170